Pestera cu aburi din Baile Herculane

Peștera cu Aburi, cunoscută și sub numele de Peștera Comarnic, este una dintre atracțiile naturale remarcabile din împrejurimile Băilor Herculane. Aceasta este o peșteră termală, situată în pantele muntelui Domogled, în apropierea stațiunii balneare. Acest nume pitoresc, „cu aburi”, provine de la efectul creat de izvoarele termale din interiorul peșterii, care, în contact cu aerul mai răcoros, dau senzația de ceață sau abur în anumite zone.

Peştera răsuflă aburi fierbinţi de la un izvor termal aflat în capătul grotei.

Acești aburi de 52 până la 56 grade Celsius ies la suprafață printr-o crăpătură în stâncă, iar în interiorul peșterii se formează o umiditate de 100%.

Datorită emanațiilor de sulf, pe pereții grotei crește philonotis schliephackei, un mușchi care se găsește doar aici. Aerul cald din peșteră ajută la formarea unor stalactite gelatinoase, de câțiva centimetri grosime.

Legenda spune că peștera are o vechime de peste două milenii, iar printre vizitatori se numără chiar marele rege dac Burebista.

Din stațiunea Băile Herculane și până la Grota cu aburi aveți de parcurs aproximativ o oră de mers pe jos pe poteci de munte.

Pe traseu sunt câteva puncte de belvedere, ocazia bună să faceți scurte popasuri, să trageți în piept un aer puternic ionizat și să admirați frumoasele peisaje montane.


Atractii in Baile Herculane:

Stațiunea Balneară: Băile Herculane sunt cunoscute încă din vremurile antice pentru apele lor termale terapeutice. Astăzi, puteți profita de băi termale, tratamente spa și wellness pentru a vă relaxa și revitaliza.

Parcul Național Domogled – Valea Cernei: Împrejurimile stațiunii găzduiesc o arie protejată impresionantă, cu peisaje montane, chei și cascade spectaculoase. Parcul oferă numeroase trasee de drumeții pentru a explora frumusețea naturii.

Trasee Montane și Biciclete: Împrejurimile oferă o varietate de trasee montane pentru drumeții și ciclism, ceea ce face ca această zonă să fie ideală pentru iubitorii de natură și aventură.

Statuia lui Hercule: O emblemă a stațiunii, această statuie reprezintă legătura cu mitologia romană și istoria zonei.


Cazare la Pensiunea „La Dolce Vita”:

Dacă doriți să vă cazați într-o ambianță confortabilă și primitoare în Băile Herculane, Pensiunea „La Dolce Vita” poate fi o alegere excelentă. Cu facilități moderne și servicii de calitate, veți putea să vă bucurați de relaxare și să vă pregătiți pentru aventurile din ziua următoare. Cazarea în această pensiune poate completa experiența voastră în stațiune, oferindu-vă un loc confortabil și convenabil pentru a vă bucura de toate atracțiile și frumusețea Băilor Herculane.

Comments are closed.